Vaječná káva
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Káva instantní |
1 kávová lžička |
Káva mletá |
2 polévková lžíce |
Koňak vaječný |
80 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 3 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vejce rozklepneme do kastrůlku a spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny přilijeme připravenou filtrovanou kávu. Kastrůlek ponoříme do vodní lázně a za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí směsí. /Směs v kastrůlku se nemůže vařit, jinak by se vejce srazila./
- Uvařenou kávu rozdělíme do kulatých širších sklenic. Do každé vlijeme 40 ml vaječného koňaku, povrch posypeme instantní kávou a servírujeme.