Husa pečená na zázvoru a pivu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Husa domácí 1 ks
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  2. Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem, vložíme je do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
  3. Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak k ní přilijeme přiměřené množství vody a necháme krátce převařit. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s houskovým knedlíkem.