Husa na česneku a pivu

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Husa domácí 1 ks
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 2.5 dl
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
  2. Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem.
  3. V pekáči rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak
  4. přidáme porce husy a ze všech stran je opečeme, podlijeme pivem a
  5. přikryté poklicí dusíme doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
  6. Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu vody, necháme krátce převařit a dochutíme solí. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s bramoborovými knedlíky.