Husa na česneku a pivu
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Husa domácí |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
2.5 dl |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
- Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem.
- V pekáči rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak
- přidáme porce husy a ze všech stran je opečeme, podlijeme pivem a
- přikryté poklicí dusíme doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
- Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu vody, necháme krátce převařit a dochutíme solí. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s bramoborovými knedlíky.