Ženevský hruškový koláč
Ingredience
Cukr skořicový |
50 g |
Cukr třtinový |
50 g |
Hrozinky |
100 g |
Hrušky |
700 g |
Kandované ovoce |
100 g |
Listové těsto |
300 g |
Olej olivový |
20 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 dl |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Listové těsto rozválíme a plát rozložíme do máslem vymazané dortové formy. Posypeme skořicovým cukrem a poklademe plátky hrušek. V misce smícháme hrozinky, cukr a nasekané kandované ovoce a nasypeme na hrušky. Zakapeme olejem a bílým vínem a po celé ploše přelijeme smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.