Ženevský hruškový koláč

Ingredience


Cukr skořicový 50 g
Cukr třtinový 50 g
Hrozinky 100 g
Hrušky 700 g
Kandované ovoce 100 g
Listové těsto 300 g
Olej olivový 20 ml
Smetana 16% (pochoutková) 2 dl
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Listové těsto rozválíme a plát rozložíme do máslem vymazané dortové formy. Posypeme skořicovým cukrem a poklademe plátky hrušek. V misce smícháme hrozinky, cukr a nasekané kandované ovoce a nasypeme na hrušky. Zakapeme olejem a bílým vínem a po celé ploše přelijeme smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.