Uzené s hrachovcem a kroupami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Chléb konzumní 4 plátek
Hrách loupaný 160 g
Kroupy ječné 160 g
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Okurky nakládané 200 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 4 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Uzené maso vařené 300 g
Voda pitná 8 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý loupaný hrách a kroupy dáme do jednoho hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, majoránku, bobkový list a vaříme je doměkka. Vaříme přibližně 1 hodinu. Uvařený hrachovec vyklopíme do mísy. Vařené uzené maso pokrájíme na menší kousky a přidáme je k hrachu. Doložíme utřený česnek, pepř, podle chuti dosolíme a promícháme. Pekáček vytřeme 2 lžícemi sádla a vysypeme strouhankou. Hrachovec s uzeným dáme do pekáčku, povrch zarovnáme, polijeme 2 lžícemi rozpuštěného sádla a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 250 °C přibližně 15-20 minut.
  2. K hrachovci s uzeným podáváme chleba a sladkokyselé okurky.