Králík na pivu s pórkem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Králík |
1200 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Pórek |
1 ks |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme.
- Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme.
- V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké.
- V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu.
- Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.