Králík na pivu s pórkem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Králík 1200 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Pórek 1 ks
Šalotka 4 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme.
  2. Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme.
  3. V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké.
  4. V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu.
  5. Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.