Králík na pivu a směsi koření
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Cibule |
2 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Králík |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
1 špetka |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- Králíka omyjeme, osušíme, osolíme.
- V pekáči rozpustíme máslo, přidáme kolečka cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a kmín. Do pekáče vložíme králíka, podlijeme pivem s trochou vody a přikrytého poklicí pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodu.
- Měkkého králíka vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, krátce osmažíme, dochutíme pepřem, solí a převaříme.
- Porce králíka na talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.