Králík na pivu a směsi koření

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Cibule 2 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Králík 800 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Nové koření celé 1 špetka
Pepř černý celý 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2.5 dl
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
  2. Králíka omyjeme, osušíme, osolíme.
  3. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme kolečka cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a kmín. Do pekáče vložíme králíka, podlijeme pivem s trochou vody a přikrytého poklicí pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodu.
  4. Měkkého králíka vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, krátce osmažíme, dochutíme pepřem, solí a převaříme.
  5. Porce králíka na talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.