Vepřová slezina na cibuli a pivu
Ingredience
Chléb toastový |
8 plátek |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová slezina |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Vepřové sleziny omyjeme a umeleme najemno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté sleziny, podle chuti okořeníme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a zahustíme strouhankou.
- Směs mažeme na plátky toustového chleba, necháme krátce zapéct v předehřáté troubě a podáváme.