Vepřová slezina na cibuli a pivu

Ingredience


Chléb toastový 8 plátek
Cibule 1 ks
Kari koření 1 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 dl
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřová slezina 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Vepřové sleziny omyjeme a umeleme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté sleziny, podle chuti okořeníme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a zahustíme strouhankou.
  3. Směs mažeme na plátky toustového chleba, necháme krátce zapéct v předehřáté troubě a podáváme.