Telecí játra smažená v pivním těstíčku
Ingredience
Játra telecí |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí játra omyjeme studenou vodou a odstraníme z nich blány. Pak je nakrájíme na tenké plátky, které lehce naklepeme a na okrajích nařízneme.
- Z mouky, vajíček a piva připravíme hladké těstíčko, ve kterém plátky jater obalíme.
- V pánvi rozehřejeme olej, obalená játra v něm osmažíme z obou stran doměkka, pak je osolíme a podáváme.