Pikantní nudličky z telecí kýty

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1.5 dl
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 špetka
Telecí kýta 800 g
Voda pitná 2 dl
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které opepříme, osolíme a promícháme s moukou.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso v něm za stálého míchání prudce ze všech stran opečeme. Pak ho vyjmeme do mísy a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
  3. Ve zbylém oleji v pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a žampiony, přilijeme pivo s trochou vody a přikryté krátce dusíme. Pak do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání dusíme, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme osmažené maso, vše zjemníme přimícháním másla, osolíme a prohřejeme. Maso s žampiony a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme se smaženými bramborovými hranolky.