Dort Harlekýn
Ingredience
Cukr moučkový |
70 g |
Mouka polohrubá |
70 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Cukr moučkový |
30 g |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Cukr moučkový |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Čokoláda na vaření |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Šlehačku svaříme a do druhého dne necháme v chladničce.
- V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku a lehce „zabalíme“ tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
- V mezičase připravíme náplně. Na kakaovou náplň smícháme kakao s cukrem, zašleháme do smetany a dobře vyšleháme elektrickým šlehačem. Na smetanovou náplň smícháme smetanu a cukrem a dobře vyšleháme elektrickým šlehačem.
- Na vychladlý korpus navrstvíme nejprve kakaovou náplň, na ni smetanovou náplň a posypeme nastrouhanou čokoládou. Dort před podáváním necháme vychladit.