Dort Harlekýn

Ingredience


Cukr moučkový 70 g
Mouka polohrubá 70 g
Vejce slepičí 6 ks
Cukr moučkový 30 g
Kakao 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Cukr moučkový 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Čokoláda na vaření 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šlehačku svaříme a do druhého dne necháme v chladničce.
  2. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku a lehce „zabalíme“ tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
  3. V mezičase připravíme náplně. Na kakaovou náplň smícháme kakao s cukrem, zašleháme do smetany a dobře vyšleháme elektrickým šlehačem. Na smetanovou náplň smícháme smetanu a cukrem a dobře vyšleháme elektrickým šlehačem.
  4. Na vychladlý korpus navrstvíme nejprve kakaovou náplň, na ni smetanovou náplň a posypeme nastrouhanou čokoládou. Dort před podáváním necháme vychladit.