Kuřecí polévka se sterilovanou kukuřicí

Ingredience


Brambory 1 ks
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Kukuřice cukrová nakládaná 300 g
Kuřecí maso vařené 300 g
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky. Velkou bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na plátky. Dále nasekáme čerstvou petrželku, umeleme pepř a dáme okapat konzervovaná kukuřičná zrna.
  2. Do velkého rendlíku nalijeme vývar, přidáme bramboru, cibuli a chilli koření, uvedeme do varu a vaříme 20 minut. Změklou zeleninu z vývaru cedníkem vyjmeme, dohladka rozmixujeme a vmícháme zpět do vývaru.
  3. Potom přidáme kuřecí maso, kukuřici, znovu uvedeme do varu a 10 minut vaříme na mírném ohni. Hotovou polévku odstavíme, podle chuti opepříme, rozdělíme na talíře.
  4. Polévku servírujeme posypanou sekanou petrželkou.