Hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku

Ingredience


Hovězí jazyk 800 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.
  2. V misce smícháme mouku, vajíčka a pivo, těstíčko osolíme, případně podle chuti i opepříme.
  3. Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které obalíme v připraveném těstíčku.
  4. V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.