Hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku
Ingredience
Hovězí jazyk |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 190 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.
- V misce smícháme mouku, vajíčka a pivo, těstíčko osolíme, případně podle chuti i opepříme.
- Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které obalíme v připraveném těstíčku.
- V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.