Telecí maso se smetanovou omáčkou
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
750 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citrón omyjeme a ostrouháme z něj kůru, ve které obalíme proužky slaniny. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme obalenou slaninou, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle.
- Maso poté pečeme zpočátku bez podlévání, později jej budeme přelévat vypečenou šťávou.
- Upečené maso vyjmeme ze šťávy.
- Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme do šťávy z masa, přidáme zbytek strouhané citrónové kůry a za stálého míchání omáčku ještě povaříme.