Telecí maso se smetanovou omáčkou

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citrón omyjeme a ostrouháme z něj kůru, ve které obalíme proužky slaniny. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme obalenou slaninou, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle.
  2. Maso poté pečeme zpočátku bez podlévání, později jej budeme přelévat vypečenou šťávou.
  3. Upečené maso vyjmeme ze šťávy.
  4. Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme do šťávy z masa, přidáme zbytek strouhané citrónové kůry a za stálého míchání omáčku ještě povaříme.