Tykev sterilovaná v octovém nálevu

Ingredience


Kopr čerstvý 1 hrst
Ocet kvasný lihový 1 dl
Sůl 20 g
Tykev 1 kg
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tykev oloupeme, rozkrojíme, vyčistíme a důkladně omyjeme. Nastrouháme, mírně osolíme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic. Na povrch dáme opláchnutý kopr.
  2. Sůl a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme.
  3. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.