Smažené telecí řízky se sýrem
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Telecí kýta |
600 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
- Na každý řízek položíme plátek sýra, maso přeložíme a zajistíme párátky. Pak řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme olej a připravené řízky se sýrem v něm smažíme z obou stran dozlatova, až jsou měkké.