Smažené telecí řízky se sýrem

Ingredience


Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 dl
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Telecí kýta 600 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
  2. Na každý řízek položíme plátek sýra, maso přeložíme a zajistíme párátky. Pak řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a připravené řízky se sýrem v něm smažíme z obou stran dozlatova, až jsou měkké.