Ražniči z telecí kýty
Ingredience
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
300 g |
Telecí kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šunku a sýr nakrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které opepříme a osolíme.
- Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, šunky, sýr a rajčata. Připravené ražniči osolíme, potřeme pivem a olejem, pak ze všech stran opečeme ve velké pánvi nebo žáruvzdorné míse na rozpáleném oleji a podáváme.