Nakládaný zelný salát

Ingredience


Cukr krystal 80 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 5 dl
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Sůl 20 g
Voda pitná 5 dl
Zelí hlávkové červené 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z červeného zelí odstraníme svrchní listy, očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Mírně osolíme, posypeme kmínem, promícháme a necháme odležet.
  2. Mezitím rozmícháme ve vodě ocet, sůl, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření a povaříme.
  3. Zelí vymačkáme, rozdělíme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.