Nakládaný zelný salát
Ingredience
Cukr krystal |
80 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
5 dl |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
5 dl |
Zelí hlávkové červené |
1 kg |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z červeného zelí odstraníme svrchní listy, očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Mírně osolíme, posypeme kmínem, promícháme a necháme odležet.
- Mezitím rozmícháme ve vodě ocet, sůl, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření a povaříme.
- Zelí vymačkáme, rozdělíme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.