Telecí ořech s majonézou nastudeno

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Moravské uzené maso 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 2 ks
Ocet kvasný lihový 1 ks
Okurky nakládané 2 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kořen 1 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 ks
Telecí ořech 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na klínky nakrájíme uzené maso, slaninu a okurky.
  2. Maso omyjeme, očistíme, odblaníme a protkneme nakrájenými surovinami. Takto připravené maso zavážeme do mulu nebo do tenkého plátna.
  3. Dáme vařit vodu, kterou okyselíme octem, osolíme, okořeníme, dáme zeleninu a necháme chvíli vařit. Do vroucí vody přidáme zabalené maso a necháme vařit cca 80 minut.
  4. Uvařené maso necháme ve vývaru vychladnout, poté jej z vývaru vyndáme a zatížíme ho (dáme přes něj prkénko, závaží anebo těžkou nádobu).
  5. Maso krájíme na tenké plátky, ozdobýme omytým citrónem nakrájeným na tenké plátky, plátky rajčat a podáváme s majonézou.