Telecí ořech s majonézou nastudeno
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Moravské uzené maso |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 ks |
Okurky nakládané |
2 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 ks |
Telecí ořech |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na klínky nakrájíme uzené maso, slaninu a okurky.
- Maso omyjeme, očistíme, odblaníme a protkneme nakrájenými surovinami. Takto připravené maso zavážeme do mulu nebo do tenkého plátna.
- Dáme vařit vodu, kterou okyselíme octem, osolíme, okořeníme, dáme zeleninu a necháme chvíli vařit. Do vroucí vody přidáme zabalené maso a necháme vařit cca 80 minut.
- Uvařené maso necháme ve vývaru vychladnout, poté jej z vývaru vyndáme a zatížíme ho (dáme přes něj prkénko, závaží anebo těžkou nádobu).
- Maso krájíme na tenké plátky, ozdobýme omytým citrónem nakrájeným na tenké plátky, plátky rajčat a podáváme s majonézou.