Telecí plátky s Nivou a šunkou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 dl
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Niva (Rokfór) 150 g
Telecí kýta 600 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Na sýr položíme plátek šunky, maso přeložíme, okraje sklepneme paličkou a zajistíme proti rozbalení párátky. Naplněné plátky masa pak postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
  2. V pánvi rozpálíme olej a maso v něm zvolna z obou stran smažíme, až je měkké.