Telecí plátky s Nivou a šunkou
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
150 g |
Telecí kýta |
600 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Na sýr položíme plátek šunky, maso přeložíme, okraje sklepneme paličkou a zajistíme proti rozbalení párátky. Naplněné plátky masa pak postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- V pánvi rozpálíme olej a maso v něm zvolna z obou stran smažíme, až je měkké.