Zapečené linguine carbonara
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
185 ml |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
6 plátek |
Sýr Parmezán |
75 g |
Těstoviny Linguine |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Gril předehřejeme na střední teplotu. Zapékací mísu vymažeme olejem nebo rozehřátým máslem.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím rozšleháme vejce se smetanou, přidáme nakrájenou šunku, nastrouhaný parmazán (cca 3lžíce si odložíme), nasekanou pažitku a ochutíme solí a pepřem.
- Směs promícháme, nalijeme na těstoviny, přidáme rozehřáté máslo a za stálého míchání krátce zahřejeme, až směs mírně zhoustne. Vaječná směs musí být hladká a tekutá, nevaříme.
- Těstoviny vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmazánu, několik minut zapečeme pod rozehřátým grilem dozlatova a podáváme.