Zapečené linguine carbonara

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 185 ml
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 6 plátek
Sýr Parmezán 75 g
Těstoviny Linguine 250 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Gril předehřejeme na střední teplotu. Zapékací mísu vymažeme olejem nebo rozehřátým máslem.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  3. Mezitím rozšleháme vejce se smetanou, přidáme nakrájenou šunku, nastrouhaný parmazán (cca 3lžíce si odložíme), nasekanou pažitku a ochutíme solí a pepřem.
  4. Směs promícháme, nalijeme na těstoviny, přidáme rozehřáté máslo a za stálého míchání krátce zahřejeme, až směs mírně zhoustne. Vaječná směs musí být hladká a tekutá, nevaříme.
  5. Těstoviny vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmazánu, několik minut zapečeme pod rozehřátým grilem dozlatova a podáváme.