Luzernský perník
Ingredience
Anýz mletý |
5 g |
Citronová kůra |
20 g |
Cukr krupice |
200 g |
Griotka |
60 ml |
Kandované ovoce |
80 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Med včelí |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g |
Skořice mletá |
5 g |
Šťáva jablečná 100% |
3 dl |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vodu svaříme s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.
- V míse smícháme med, zbylý cukr, jablečný mošt, třešňovici, citronovou kůru, nasekané kandované ovoce, 60g másla, skořici, anýz, kypřící prášek a mouku. Nakonec vlijeme cukerný roztok, těsto dobře propracujeme a vytvoříme dva bochánky, které rozložíme na máslem vymazaný plech.
- Perník pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.