Luzernský perník

Ingredience


Anýz mletý 5 g
Citronová kůra 20 g
Cukr krupice 200 g
Griotka 60 ml
Kandované ovoce 80 g
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Máslo čerstvé 80 g
Med včelí 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 800 g
Skořice mletá 5 g
Šťáva jablečná 100% 3 dl
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu svaříme s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.
  2. V míse smícháme med, zbylý cukr, jablečný mošt, třešňovici, citronovou kůru, nasekané kandované ovoce, 60g másla, skořici, anýz, kypřící prášek a mouku. Nakonec vlijeme cukerný roztok, těsto dobře propracujeme a vytvoříme dva bochánky, které rozložíme na máslem vymazaný plech.
  3. Perník pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.