Lososové taštičky se špenátem

Ingredience


Losos ve vlastní šťávě 220 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 1 kg
Sýr Ricotta 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listy špenátu zbavíme stopek a omyjeme je, jemně nasekáme pažitku a petrželku, rozšleháme vejce a umeleme pepř.
  2. Špenátové listy krátce povaříme v páře, až ovadnou, pak je necháme vykapat a vychladnout. Velkými listy vyložíme 4 olejem vymazané zapékací misky o objemu 250 ml tak, aby okraje listů přesahovaly ven.
  3. Potom připravíme náplň. Důkladně vymačkaný zbylý špenát najemno nasekáme a v mixeru dohladka rozmixujeme konzervovaného lososa se sýrem ricotta, vejcem, pažitkou a petrželí. Do směsi přimícháme nasekaný špenát a podle chuti opepříme.
  4. Připravené zapékací misky směsí naplníme, přesahujícími špenátovými listy směs zakryjeme, misky položíme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě paštičky pečeme asi 30 minut.
  5. Když směs ztuhne, paštičky servírujeme.