Lososové taštičky se špenátem
Ingredience
Losos ve vlastní šťávě |
220 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
1 kg |
Sýr Ricotta |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy špenátu zbavíme stopek a omyjeme je, jemně nasekáme pažitku a petrželku, rozšleháme vejce a umeleme pepř.
- Špenátové listy krátce povaříme v páře, až ovadnou, pak je necháme vykapat a vychladnout. Velkými listy vyložíme 4 olejem vymazané zapékací misky o objemu 250 ml tak, aby okraje listů přesahovaly ven.
- Potom připravíme náplň. Důkladně vymačkaný zbylý špenát najemno nasekáme a v mixeru dohladka rozmixujeme konzervovaného lososa se sýrem ricotta, vejcem, pažitkou a petrželí. Do směsi přimícháme nasekaný špenát a podle chuti opepříme.
- Připravené zapékací misky směsí naplníme, přesahujícími špenátovými listy směs zakryjeme, misky položíme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě paštičky pečeme asi 30 minut.
- Když směs ztuhne, paštičky servírujeme.