Zapečené tagliatelle s ricottou

Ingredience


Sůl 1 kávová lžička
Tagliatelle 500 g
Voda pitná 2 l
Muškátový oříšek 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ricotta 600 g
Voda pitná 1.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Olej rostlinný 40 ml
Sýr Parmezán 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tagliatelle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Tagliatelle scedíme a necháme okapat. V misce promícháme ricottu s vroucí vodou, solí a muškátovým oříškem dohladka.
  2. Do olejem vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě tagliatelle a sýrovou omáčku tak, aby navrchu byla omáčka. Směs posypeme parmezánem, poklademe lístky másla a zapékáme v předehřáté troubě zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.