Zapečené tagliatelle s ricottou
Ingredience
Sůl |
1 kávová lžička |
Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
600 g |
Voda pitná |
1.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tagliatelle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Tagliatelle scedíme a necháme okapat. V misce promícháme ricottu s vroucí vodou, solí a muškátovým oříškem dohladka.
- Do olejem vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě tagliatelle a sýrovou omáčku tak, aby navrchu byla omáčka. Směs posypeme parmezánem, poklademe lístky másla a zapékáme v předehřáté troubě zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.