Linguine se smetanovou omáčkou s citronovou příchutí

Ingredience


Citrony 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 315 ml
Sůl 1 špetka
Těstoviny Linguine 400 g
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím smícháme smetanu, kuřecí vývar, kůru nastrouhanou z citronu a za občasného míchání směs přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku asi 10min povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
  3. Poté přidáme těstoviny, promícháme a ještě krátce 2-3min povaříme. Podle chuti můžeme přidat šafrán. Rozdělíme na talíře a podáváme.