Zeleninový talíř s arašídovou omáčkou

Ingredience


Brambory rané 1 kg
Česnek 1 stroužek
Chilli omáčka 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 150 g
Fazolové výhonky 100 g
Jogurt nízkotučný 125 ml
Máslo arašídové 100 g
Mrkev kořen 2 ks
Okurka salátová 1 ks
Pekingské zelí 0.5 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Salát římský 1 ks
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze zelených fazolových lusků okrájíme špičky, oloupané mrkve nakrájíme na tenké proužky, pekingské zelí na nudličky, římský salát rozebereme na listy, salátovou okurku nakrájíme na proužky.
  2. Oškrabané nové brambory uvaříme doměkka a necháme je vychladnout. Postupně, asi po minutě, krátce povaříme každý druh zeleniny zvlášť (kromě salátu a okurky). Spařenou zeleninu vyjmeme a položíme do misky s ledovou vodou.
  3. Servírovací talíř obložíme listy římského salátu, na které naaranžujeme brambory a jednotlivé druhy zeleniny.
  4. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji opečeme na suché teflonové pánvi doměkka. Přidáme chilli omáčku, arašídové máslo a vodu. Směs dobře promícháme a pomalu přivedeme k varu.
  5. Pánev sundáme z plotny, vmícháme jogurt a opepříme. Arašídovou omáčku servírujeme ve zvláštní misce.