Zeleninový talíř s arašídovou omáčkou
Ingredience
Brambory rané |
1 kg |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Fazolové výhonky |
100 g |
Jogurt nízkotučný |
125 ml |
Máslo arašídové |
100 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Pekingské zelí |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Salát římský |
1 ks |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ze zelených fazolových lusků okrájíme špičky, oloupané mrkve nakrájíme na tenké proužky, pekingské zelí na nudličky, římský salát rozebereme na listy, salátovou okurku nakrájíme na proužky.
- Oškrabané nové brambory uvaříme doměkka a necháme je vychladnout. Postupně, asi po minutě, krátce povaříme každý druh zeleniny zvlášť (kromě salátu a okurky). Spařenou zeleninu vyjmeme a položíme do misky s ledovou vodou.
- Servírovací talíř obložíme listy římského salátu, na které naaranžujeme brambory a jednotlivé druhy zeleniny.
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji opečeme na suché teflonové pánvi doměkka. Přidáme chilli omáčku, arašídové máslo a vodu. Směs dobře promícháme a pomalu přivedeme k varu.
- Pánev sundáme z plotny, vmícháme jogurt a opepříme. Arašídovou omáčku servírujeme ve zvláštní misce.