Marmeláda z borůvek a mrkve

Ingredience


Borůvky 3 kg
Cukr krupice 2 kg
Cukr vanilka 2 g
Mrkev kořen 400 g
Skořice celá 2 ks
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralé, měkké borůvky probereme, očistíme a opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Potom je dáme do širokého a nízkého hrnce, přisypeme cukr a vanilkový cukr, vložíme celou skořici a zalijeme studenou vodou. Směs v hrnci za stálého míchání povaříme asi 10 minut.
  2. Mrkev škrabkou oškrábeme, nastrouháme ji na jemném struhadle a přimícháme ji do hrnce s borůvkovou směsí. Všechny suroviny za stálého míchání vaříme 20-30 minut.
  3. Rozvařené borůvky a mrkev stáhneme ze sporáku, vybereme kousky skořice. Do důkladně umytých menších skleniček rozdělíme hotovou a ještě teplou marmeládu. Naplněné skleničky zavíčkujeme, necháme vychladnout. Uskladňujeme na studeném a tmavém místě.