Fazole na víně s rajčaty a česnekem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole bílé sterilované 750 g
Med včelí 3 kávová lžička
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 425 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slijeme sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužky česneku a umeleme pepř.
  2. V pánvi na rozehřátém olivovém oleji doměkka orestujeme cibuli s česnekem, přidáme víno a rajský protlak s rajčaty, uvedeme do varu a vaříme 4-5 minut. Když směs trochu zhoustne, přimícháme červený vinný ocet s medem a vše přelijeme do zapékací mísy. Do směsi přidáme okapané sterilované fazole a směs podle chuti opepříme. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě zapékáme 30 minut.