Fazole na víně s rajčaty a česnekem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
750 g |
Med včelí |
3 kávová lžička |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
425 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slijeme sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužky česneku a umeleme pepř.
- V pánvi na rozehřátém olivovém oleji doměkka orestujeme cibuli s česnekem, přidáme víno a rajský protlak s rajčaty, uvedeme do varu a vaříme 4-5 minut. Když směs trochu zhoustne, přimícháme červený vinný ocet s medem a vše přelijeme do zapékací mísy. Do směsi přidáme okapané sterilované fazole a směs podle chuti opepříme. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě zapékáme 30 minut.