Marinované skopové nudličky

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Skopová kýta 800 g
Sůl 2 špetka
Víno bílé 2 polévková lžíce
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme 2 lžíce sójové omáčky, lžíci oleje, víno a špetku soli.
  2. Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které vmícháme do připravené marinády a necháme v chladu alespoň 30 minut.
  3. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
  4. V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme utřený česnek a kousky marinovaného masa, za stálého míchání je ze všech stran opečeme, poté podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. K měkkému masu přimícháme nakrájenou cibuli a zbylou sójovou omáčku a přibližně 5 minut vše ještě dusíme. masovou směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme.