Marinované skopové nudličky
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Skopová kýta |
800 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme 2 lžíce sójové omáčky, lžíci oleje, víno a špetku soli.
- Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které vmícháme do připravené marinády a necháme v chladu alespoň 30 minut.
- Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
- V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme utřený česnek a kousky marinovaného masa, za stálého míchání je ze všech stran opečeme, poté podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. K měkkému masu přimícháme nakrájenou cibuli a zbylou sójovou omáčku a přibližně 5 minut vše ještě dusíme. masovou směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme.