Jihomoravské skopové kotlety se sýrem

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Skopové kotlety 600 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme, nakrájíme je nadrobno a smícháme se sardelovou pastou. Tvrdý sýr najemno nastrouháme.
  2. Skopové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, na okrajích nařízneme a z jedné strany potřeme sardelovou pastou s cibulí.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, kotlety na máslo pokládáme nepomazanou stranou dolů a krátce opečeme. Pak je obrátíme, prudce opečeme z druhé strany a vyjmeme.
  4. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme pivo, promícháme, krátce převaříme, dochutíme pepřem a solí. Kotlety vložíme zpět do pánve, prohřejeme a rozdělíme na talíře, kde je polijeme šťávou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.