Skopové kotlety na česneku

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Skopové kotlety 600 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
  2. Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme a na okrajích je nařízneme, potřeme je utřeným česnekem a posypeme nakrájenou slaninou.
  3. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak do pánve vložíme kotlety a z obou stran je prudce opečeme. Přilijeme k nim pivo s trochou vody, opepříme, okořeníme a pod poklicí je dusíme, až jsou měkké. Během dušení kotlety poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
  4. Měkké kotlety z pánve vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní kotlety, krátce je prohřejeme a podáváme.