Skopové kotlety na česneku
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Skopové kotlety |
600 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
- Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme a na okrajích je nařízneme, potřeme je utřeným česnekem a posypeme nakrájenou slaninou.
- V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak do pánve vložíme kotlety a z obou stran je prudce opečeme. Přilijeme k nim pivo s trochou vody, opepříme, okořeníme a pod poklicí je dusíme, až jsou měkké. Během dušení kotlety poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- Měkké kotlety z pánve vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní kotlety, krátce je prohřejeme a podáváme.