Rybí filé se šunkou a sýrem

Ingredience


Citrony 1 ks
Filé rybí 800 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šunku a tvrdý sýr nakrájíme na plátky.
  2. Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vždy mezi dva plátky ryby vložíme plátek šunky a sýra, obalíme je postupně v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, obalené ryfí filé v něm osmažíme z obou stran dozlatova.