Rybí filé se šunkou a sýrem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Filé rybí |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šunku a tvrdý sýr nakrájíme na plátky.
- Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vždy mezi dva plátky ryby vložíme plátek šunky a sýra, obalíme je postupně v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme olej, obalené ryfí filé v něm osmažíme z obou stran dozlatova.