Mrkvový salát se zázvorem

Ingredience


Hrozinky 80 g
Mrkev kořen 3 ks
Ocet jablečný 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Víno bílé 1 polévková lžíce
Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky 50 g
Zázvor celý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nahrubo nastrouháme velké oloupané mrkve, jemně nastrouháme čerstvý zázvor a nasekáme pažitku.
  2. Dále si připravíme zálivku. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej s jablečným octem a suchým bílým vínem, přidáme strouhaný zázvor a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. V míse smícháme nastrouhanou mrkev s hrozinkami, zalijeme zálivkou a lehce promícháme.
  3. Na širokou mělkou mísu rozložíme vrstvu výhonků alfalfa, kterou pokryjeme mrkvovou směsí. Salát servírujeme posypaný sekanou pažitkou.