Mrkvový salát se zázvorem
Ingredience
Hrozinky |
80 g |
Mrkev kořen |
3 ks |
Ocet jablečný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Víno bílé |
1 polévková lžíce |
Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky |
50 g |
Zázvor celý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nahrubo nastrouháme velké oloupané mrkve, jemně nastrouháme čerstvý zázvor a nasekáme pažitku.
- Dále si připravíme zálivku. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej s jablečným octem a suchým bílým vínem, přidáme strouhaný zázvor a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. V míse smícháme nastrouhanou mrkev s hrozinkami, zalijeme zálivkou a lehce promícháme.
- Na širokou mělkou mísu rozložíme vrstvu výhonků alfalfa, kterou pokryjeme mrkvovou směsí. Salát servírujeme posypaný sekanou pažitkou.