Sýrový koláč krémový

Ingredience


Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr moučkový 200 g
Hrozinky 3 polévková lžíce
Krupice dětská 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Mléko - podmáslí 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 kávová lžička
Ořechy lískové 1 polévková lžíce
Piškoty cukrářské 125 g
Sýr Cottage 125 g
Sýr Ricotta 250 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukrářské piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a rozválíme válečkem na drť, umeleme lískové ořechy, spaříme hrozinky, nastrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků a rozpustíme máslo.
  2. Do mísy vsypeme piškotovou drť a mleté ořechy, vlijeme máslo a vše dobře promícháme. Směsí pokryjeme dno olejem vymazané dortové formy o průměru 20 cm.
  3. Následně připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s podmáslím, vaječnými žloutky a jemnou krupicí. Dále v míse ušleháme bílkový sníh, v průběhu šlehání postupně přidáme cukr. Do sněhu pak lehce vmícháme sýrovou směs, hrozinky a citrónovou kůru, hotovou náplň pak rozvrstvíme na piškotovou hmotu v dortové formě.
  4. Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě pečeme 50-55 minut.
  5. Když náplň ztuhne, koláč necháme vychladnout, naporcujeme ho a servírujeme.