Sýrový koláč krémový
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Cukr moučkový |
200 g |
Hrozinky |
3 polévková lžíce |
Krupice dětská |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko - podmáslí |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Ořechy lískové |
1 polévková lžíce |
Piškoty cukrářské |
125 g |
Sýr Cottage |
125 g |
Sýr Ricotta |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cukrářské piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a rozválíme válečkem na drť, umeleme lískové ořechy, spaříme hrozinky, nastrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků a rozpustíme máslo.
- Do mísy vsypeme piškotovou drť a mleté ořechy, vlijeme máslo a vše dobře promícháme. Směsí pokryjeme dno olejem vymazané dortové formy o průměru 20 cm.
- Následně připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s podmáslím, vaječnými žloutky a jemnou krupicí. Dále v míse ušleháme bílkový sníh, v průběhu šlehání postupně přidáme cukr. Do sněhu pak lehce vmícháme sýrovou směs, hrozinky a citrónovou kůru, hotovou náplň pak rozvrstvíme na piškotovou hmotu v dortové formě.
- Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě pečeme 50-55 minut.
- Když náplň ztuhne, koláč necháme vychladnout, naporcujeme ho a servírujeme.