Sýr vařený
Ingredience
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh tvrdý |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvaroh rozkrájíme, promícháme se solí a kmínem a dobře přikryjeme. Uložíme na 2-3 dny v teple - tvaroh zklihovatí.
- V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme tvaroh a mícháme, až se rozpustí a začne houstnout.
- Potom přimícháme žloutky a ještě horkou směs nalijeme do misky vypláchnuté studenou vodou. Po vychladnutí vyklopíme a zdobíme čerstvou zeleninou. Podáváme s tmavým chlebem.