Srnčí bifteky na pivu
Ingredience
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí kýta |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
Máslo |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, silné asi 2 centimetry, které naklepeme, opepříme a osolíme.
- V pánvi rozpálíme olej, maso na něm prudce opečeme z obou stran, pak ho podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je měkké. Během pečení do pánve podle potřeby přiléváme vodu.
- Měkké bifteky vyjmeme, dáme je do mísy s máslem a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- V pánvi na výpeku osmažíme nakrájenou slaninu.
- Bifteky dáme na servírovací talíře, polijeme je šťávou se slaninou a podáváme se smaženými bramborovými hranolkami.