Kapr zapečený na pivu

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Citrony 2 ks
Kapr obecný 1 kg
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Kapra očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, necháme vcelku, okmínujeme, posypeme bazalkou a osolíme. Dovnitř kapra dáme plátky citronu a maso zajistíme proti rozevření například párátky.
  3. Kapra vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení rybu poléváme šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
  4. Vypečenou šťávu dochutíme pepřem a solí, rybu naporcujeme a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.