Kapr zapečený na pivu
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Citrony |
2 ks |
Kapr obecný |
1 kg |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- Kapra očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, necháme vcelku, okmínujeme, posypeme bazalkou a osolíme. Dovnitř kapra dáme plátky citronu a maso zajistíme proti rozevření například párátky.
- Kapra vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení rybu poléváme šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- Vypečenou šťávu dochutíme pepřem a solí, rybu naporcujeme a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.