Mořská štika na česneku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citrony 1 ks
Mořská štika - filety 600 g
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
  2. Plátky ryby omyjeme studenou vodou, osušíme a z obou stran osolíme.
  3. Mouku smícháme s mletou paprikou a obalíme v ní rybí filety.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a ryby v něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přidáme prolisovaný česnek, přilijeme pivo a trochu vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké.
  5. Měkké filety v pánvi pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.