Mořská štika na česneku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Mořská štika - filety |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
- Plátky ryby omyjeme studenou vodou, osušíme a z obou stran osolíme.
- Mouku smícháme s mletou paprikou a obalíme v ní rybí filety.
- V pánvi rozehřejeme olej a ryby v něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přidáme prolisovaný česnek, přilijeme pivo a trochu vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké.
- Měkké filety v pánvi pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.