Mořská štika dušená na pivu s pórkem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapie 3 ks
Kmín mletý 1 špetka
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mořská štika - filety 800 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Pórek 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety okmínujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoń 30 minut uležet.
  2. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nadrobno nakrájíme.
  3. Uleželé porce ryby obalíme moukou, nakrájíme je na kousky a osmažíme ze všech stran v pánvi na rozehřátém másle. Do pánve přidáme nakrájený pórek a prolisovaný česnek, vše promícháme a krátce osmažíme. Potom přilijeme pivo s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je vše měkké. Během dušení občas směs v pánvi promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
  4. Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené kapie, dochutíme solí, promícháme, necháme ještě krátce prohřát a podáváme.