Mořská štika dušená na pivu s pórkem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapie |
3 ks |
Kmín mletý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mořská štika - filety |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí filety okmínujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoń 30 minut uležet.
- Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nadrobno nakrájíme.
- Uleželé porce ryby obalíme moukou, nakrájíme je na kousky a osmažíme ze všech stran v pánvi na rozehřátém másle. Do pánve přidáme nakrájený pórek a prolisovaný česnek, vše promícháme a krátce osmažíme. Potom přilijeme pivo s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je vše měkké. Během dušení občas směs v pánvi promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
- Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené kapie, dochutíme solí, promícháme, necháme ještě krátce prohřát a podáváme.