Pečený pstruh se žampionovou omáčkou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Pstruh |
1 kg |
Rajčata |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané je nakrájíme na plátky. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a z obou stran opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom pstruhy vyjmeme a uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- Do zbylého oleje v pánvi přidáme máslo a plátky žampiónů, vše poprášíme moukou, přilijeme pivo a smetanu, promícháme a dusíme, až jsou houby měkké. Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
- Upečené ryby na talíři přelijeme žampionovou omáčkou, přidáme k ní plátky citronu a rajčat a podáváme s vařenými bramborami.