Pečený pstruh se žampionovou omáčkou

Ingredience


Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Pstruh 1 kg
Rajčata 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané je nakrájíme na plátky. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a z obou stran opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom pstruhy vyjmeme a uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
  3. Do zbylého oleje v pánvi přidáme máslo a plátky žampiónů, vše poprášíme moukou, přilijeme pivo a smetanu, promícháme a dusíme, až jsou houby měkké. Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
  4. Upečené ryby na talíři přelijeme žampionovou omáčkou, přidáme k ní plátky citronu a rajčat a podáváme s vařenými bramborami.