Kapr pečený na slanině

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kapie 2 ks
Kapr obecný 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1.5 dl
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 dl
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na plátky.
  2. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  3. Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
  4. Do větší pánve s trochou rozehřátého oleje rozložíme plátky slaniny, dáme na ně porce ryby a opečeme je. Opečené ryby přendáme do mísy a uložíme do tepla.
  5. V pánvi ve výpeku prudce osmažíme nakrájenou cibuli, žampióny a kapie, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše krátce pod pokličkou dusíme. Směs dochutíme pepřem a solí. Do pánve vrátíme porce ryby, prohřejeme je a podáváme se zeleninou, houbami a vařenými bramborami.