Kapr pečený na slanině
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapie |
2 ks |
Kapr obecný |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1.5 dl |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na plátky.
- Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
- Do větší pánve s trochou rozehřátého oleje rozložíme plátky slaniny, dáme na ně porce ryby a opečeme je. Opečené ryby přendáme do mísy a uložíme do tepla.
- V pánvi ve výpeku prudce osmažíme nakrájenou cibuli, žampióny a kapie, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše krátce pod pokličkou dusíme. Směs dochutíme pepřem a solí. Do pánve vrátíme porce ryby, prohřejeme je a podáváme se zeleninou, houbami a vařenými bramborami.