Pstruh pečený v pivní strouhance
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1.5 dl |
Pstruh |
1 kg |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, pokapeme je citronovou šťávou, potřeme olejeme a obalíme ve strouhance, kterou jsme smíchali s pivem.
- V pánvi rozehřejeme olej a ryby na něm zvolna pečeme z obou stran, až jsou měkké a strouhanka má zlatavou barvu. Během pečení je potíráme vypečenou šťávou.
- Ryby podáváme s kolečkem citronu a vařenými nebo pečenými bramborami.