Pstruh pečený v pivní strouhance

Ingredience


Citrony 1 ks
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1.5 dl
Pstruh 1 kg
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, pokapeme je citronovou šťávou, potřeme olejeme a obalíme ve strouhance, kterou jsme smíchali s pivem.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a ryby na něm zvolna pečeme z obou stran, až jsou měkké a strouhanka má zlatavou barvu. Během pečení je potíráme vypečenou šťávou.
  3. Ryby podáváme s kolečkem citronu a vařenými nebo pečenými bramborami.