Guláš z hub a pórku

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 0.5 kg
Kmín drcený 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Párky jemné 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.
  2. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky.
  3. V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní cibuli a nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a vše pod pokličkou krátce podusíme. Potom do hrnce přisypeme nakrájené párky a mletou papriku, přilijeme rajčatový protlak a pivo, směs promícháme a necháme pod pokličkou dusit, až jsou houby a párky měkké.
  4. Během dušení guláš občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vodu.