Guláš z hub a pórku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
0.5 kg |
Kmín drcený |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Párky jemné |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.
- Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky.
- V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní cibuli a nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a vše pod pokličkou krátce podusíme. Potom do hrnce přisypeme nakrájené párky a mletou papriku, přilijeme rajčatový protlak a pivo, směs promícháme a necháme pod pokličkou dusit, až jsou houby a párky měkké.
- Během dušení guláš občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vodu.