Pikantní aspik s vejci a šunkou

Ingredience


Majonéza 200 ml
Polévkové koření 1 polévková lžíce
Směs zeleninová Moravanka 250 ml
Šunka dušená 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 350 ml
Želatina 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá je oloupeme a rozkrájíme na drobno. Zeleninovou směs Moravanka zcedíme do hrnce. Zeleninu pokrájíme tak, aby kousky byly stejně velké jako kousky vejce. Šunku nakrájíme na stejné kousky jako zeleninu i vejce. Do nálevu ze zeleninové směsi přilijeme 200 ml vody. Ze vzniklého roztoku odebereme hrníček, ve kterém rozmícháme do hladka želatinu. Želatinový roztok vlijeme do hrnce a rozmícháme, poté necháme nabobtnat. Do pokrájené šunky, vajec a zeleniny vmícháme majonézu s polévkovým kořením, směs vmícháme do nabobtnalé želatiny. Vymíchanou směsí naplníme formu srnčího hřbetu a necháme asi hodinu tuhnout v lednici. Hotový pokrm podáváme buď nakrájený na plátcích bezlepkové chlebíčkové veky, nebo nakrájený na kostky k vínu.