Sterilované smažené houby
Ingredience
Houby čerstvé |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Houby očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na plátky a osolíme. Poté je postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- V pánvi rozpálíme tuk a houby na něm osmažíme.
- Horké rozdělíme ihned do čistých sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.
- Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.