Sterilované smažené houby

Ingredience


Houby čerstvé 1 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na plátky a osolíme. Poté je postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  2. V pánvi rozpálíme tuk a houby na něm osmažíme.
  3. Horké rozdělíme ihned do čistých sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.
  4. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.