Kuřecí prsa na kari s mandlemi

Kuřecí prsa na kari s mandlemi - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Kari koření 3 kávová lžička
Kuřecí prsa 600 g
Mandle 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a přes vlákna nakrájíme na malé kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi bez oleje plátky mandlí za stálého míchání opražíme, až mají zlatohnědou barvu. Pak pánev odstavíme z ohně.
  3. V druhé větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a prudce na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme nakrájené maso. Opečené měkké maso z pánve vyjmeme a dáme stranou.
  4. Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přilijeme vývar a smetanu, ochutíme karí kořením, pepřem, solí a citronovou šťávou. Za častého míchání omáčku vaříme přibližně 15 minut, až zhoustne. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, prohřejeme ho a podáváme posypané opraženými mandlovými lupínky.