Linguine s kaštany a žampiony

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 20 g
Rajčata 100 g
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sůl 20 g
Těstoviny Linguine 350 g
Víno Marsala 30 ml
Voda pitná 3500 ml
Vodní kaštany v nálevu 200 g
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Kaštany scedíme, žampiony nakrájíme na silnější plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželku nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony a osmahneme. Přidáme kaštany, přilijeme víno, smetanu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rajčátka, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, prohřejeme a odstavíme.
  3. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.