Linguine s kaštany a žampiony
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Rajčata |
100 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sůl |
20 g |
Těstoviny Linguine |
350 g |
Víno Marsala |
30 ml |
Voda pitná |
3500 ml |
Vodní kaštany v nálevu |
200 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Kaštany scedíme, žampiony nakrájíme na silnější plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželku nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony a osmahneme. Přidáme kaštany, přilijeme víno, smetanu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rajčátka, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, prohřejeme a odstavíme.
- Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.