Rigatoni s artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
300 g |
Bazalka |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Olivy nakládané |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Rigatoni |
350 g |
Voda pitná |
3500 ml |
Vývar zeleninový |
120 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme artyčoky, orestujeme, podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a dusíme zhruba 10 minut. Přimícháme plátky oliv, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou, posypeme bazalkou, parmezánem a podáváme.