Rigatoni s artyčoky

Ingredience


Artyčoky 300 g
Bazalka 20 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 80 g
Citronová šťáva 10 ml
Olej olivový extra panenský 30 ml
Olivy nakládané 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 20 g
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Rigatoni 350 g
Voda pitná 3500 ml
Vývar zeleninový 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme artyčoky, orestujeme, podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a dusíme zhruba 10 minut. Přimícháme plátky oliv, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou, posypeme bazalkou, parmezánem a podáváme.