Oříškové rohlíčky pro celiatiky

Ingredience


Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka bezlepková 400 g
Vejce slepičí 1 ks
Xantanová guma 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 150 ml
Cukr krupice 100 g
Mléko polotučné 100 ml
Ořechy vlašské 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto: Máslo rozmícháme se smetanou, xantanovou gumou a moukou do hladkého těsta. Z těsta vytvoříme šest bochánků, které necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Potom bochánky rozválíme na kola, která rozdělíme na 8 dílků. Na špičaté kraje dílků rozdělíme oříškovou náplň a dílky svineme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Ihned po upečení - ještě horké rohlíčky posypeme vanilkovým cukrem. Potom necháme pečivo vychladnout a servírujeme jako pohoštění návštěvám.
  2. Náplň:Ořechy nameleme, potom je smícháme s cukrem, spaříme vařícím mlékem a dobře promícháme.