Tagliatelle s cuketou a olivami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cuketa 400 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Olivy nakládané 80 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 20 g
Rajčata 180 g
Sůl 20 g
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Tagliatelle 250 g
Voda pitná 2500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Omyté cukety nakrájíme na kolečka, rajčata na větší kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme cukety, podusíme zhruba 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, plátky oliv, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou směsí, posypeme petrželkou, strouhaným sýrem a podáváme.