Tagliatelle s cuketou a olivami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Olivy nakládané |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Rajčata |
180 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Tagliatelle |
250 g |
Voda pitná |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Omyté cukety nakrájíme na kolečka, rajčata na větší kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme cukety, podusíme zhruba 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, plátky oliv, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou směsí, posypeme petrželkou, strouhaným sýrem a podáváme.